Maa

Itävalta

ITÄVALTA – tasavalta Keski-Euroopassa
Maan rajanaapurit ovat Saksa, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Italia ja Sveitsi.   Itävalta oli   1800-luvun alkupuolelta aina 1. Maailmansodan loppuun asti Itävalta-Unkari tasavaltana erittäin tärkeä tekijä Euroopassa. Sodan loputtua Itävallasta tuli huomatavasti pienempi tasavalta, josta myöhemmin 2. Maailmansodan aikana tuli osa Kolmatta Valtakuntaa. Sodan jälkeen maan tilanne oli epävakaa ennen itsenäistymistä vuonna 1955.

Itävalta on vuoristoinen valtio – sillä on suuri merkitys maan matkailuun
Maa on noin 575 km leveä ja noin 294 korkea ja maisemat ovat vuoristoisia. Jopa 60 % maan pinta-alasta on vuoristoa, mm. Alpit. Vain noin kolmas osa maan pinta-alasta on alle 500 metria merenpinnan yläpuolelta. Vuoriston merkitys maan matkailuun on erittäin merkitävä. Kesäisin vaeltajat valloittavat alppiniityt ja vuoristot. Talvisin taas laskettelukeskukset houkuttelevat ihmisiä ympäri maailmaa.

Itävallan postilaitos on julkaisut useita “erikoisia “ julkaisuja
Maan ensimmäinen postimerkki ilmestyi vuonna 1850. Tämän jälkeen maan julkaisupolitiikka on ollut maltillinen – Itävalta on keräilyalueena yksi Euroopan suosituimpia. Itävallan posti on ollut edelläkävijä mitä tulee erikoisiin julkaisuihin. Erikoisuuksista mainittakoon kangaspostimerkki sekä blokki jossa on aitoja Swarowski-kristalleja.

ITÄVALTA ei ole pelkästään luonnon takia suosittu matkailumaana
Maan kulttuuri on erittäin monipuolinen. Wolfgang Amadeus Mozartista Johan Straussiin, Andreas Hoferista Jouluyö Juhlayön sanoittajaan, Stefankirkosta Riesenradiin – tässä vain muutamia esimerkkejä Itävallan postimerkkien kuva-aiheista.

Kestotilauksia - Itävalta

  • N:o 18 / 1
    Postituore *
  • N:o 18 / 8
    Leimatut #
  • N:o 18 / 12
    FDC
  • N:o 18 / 14
    Vuosilajitelmat
  • N:o 18 / 22
    Leuchtt.Normal ilman task
  • N:o 18 / 23
    Kestotilaus Leuchtturm SF